Sisustustrendit 2023: laventelia, yltäkylläisyyttä ja pyöreitä muotoja

Vuonna 2023 pääsemme nauttimaan täysin uudenlaisista sisustustrendeistä. Muotokielenä tämän vuoden sisustuksessa puhuvat kaarevat ja pyöreät muodot. Kaaret kuvaavat voimaa sekä tukea ja niillä voidaankin kiinnittää huomio vaikkapa tiettyyn alueeseen huoneessa. Myös huonekaluissa nähdään kaarevia muotoja.
Sisustuksen trendivärinä tullaan näkemään täyteläistä ruskeaa sekä vaaleita laventelin sävyjä.

”Mielenkiintoinen tyylisuuntaus vuodelle 2023 on Japandia.”

Luonnolla on edelleen suuri rooli kodin sisustuksessa. Ympäristöystävällinen muotoilu ja materiaalit ovat jo aiemmin valloittaneet sisustajat. Puu, kivi, bambu, olki, rottinki ja muutkin luonnonmateriaalit jatkavat tänä vuonna sisustustrendinä ihastuttaen kestävyydellään ja ympäristöystävällisyydellään.

Mielenkiintoinen tyylisuuntaus vuodelle 2023 on “Japandia”, jossa japanilainen ja skandinaavinen sisustus, rakennusperinteet ja elämäntyylit kohtaavat. Japandia keskittyy pelkistettyyn muotoiluun, karsii koristelua ja pyrkii näin saavuttamaan aistikkuuden ja luovuuden sisustuksessa.

Pelkistetyn tyylin vastapainona nähdään yltäkylläinen sisustustrendi. Minimalistisuus ja ajatus yksinkertaisesta elämästä ovat olleet tyylisuuntauksena jo vuosien ajan, mutta yltäkylläisyydestä on nähty jo hetkittäin viitteitä. Kulta, messinki ja muut lämpimät metallit syrjäyttävät tässä trendissä mustan värin. Yltäkylläiselle sisustukselle ominaista on viimeistellä ylellisesti kodin kaikki tilat kylpyhuoneesta kellariin. Tämä sisustustrendi tuo luksuksen tuntua korostetusti esille.

Näistä erilaisista sisustustrendeistä löytyy varmasti jokaiselle se jokin mieluisa juttu, vaikkapa siihen omaan uuteen kotiin!