Asunnon ostajan opas

Haaveiletko uudesta asunnosta, sijoitusasunnosta tai kenties ensiasunnosta?

Uuden asunnon ostaminen on aina suuri päätös ja sitä kannattaa miettiä monesta näkökulmasta. Miten uudiskohteen ostaminen etenee? Entä minkälaisia asioita on hyvä ottaa huomioon? Olemme koonneet sinulle ostajan oppaaseen hyödyllistä tietoa siitä, miten uudiskohteen ostoprosessi etenee. Myyntitiimimme on myös aina apunasi, mikäli kaipaat lisätietoa.

 

Miksi asunnon ostaminen kannattaa?

Asunnon osto ja omistaminen on taloudellisesti fiksua – ja onhan omassa kodissa aivan erityinen vetovoima ja se on toimivan arjen ydin. Oma asunto tuo myös pysyvyyttä ja et tarvitse lupaa esimerkiksi seinän maalaamiseen tai lemmikin ottamiseen. Mietityttääkö asunnon ostamisen byrokratia ja lainaprosessi? Älä huoli, asunnon ostaminen sujuu helpommin kuin luulit.

Asunnon omistamisen yksi suurimmista eduista on se, että vuokranmaksun sijaan kartutat omaa varallisuuttasi. Kun lyhennät asuntolainaa, maksat kuukausittain asuntoa itsellesi. Omistusasuminen tuo vakautta ja turvaa elämään. 

Asunnon omistajan asumiskulut joustavat mukavasti. Vuokra on maksettava joka kuukausi, mutta asunnon omistajana sinulla on taloudellista liikkumavaraa. Asuntolaina kannattaa aina myös kilpailuttaa. Jos sinun ei tarvitse ottaa asunnon ostamiseen lainkaan lainaa, maksat kuukausittain vain taloyhtiön hoitovastiketta.

Verotuskin on asunnon ostajan puolella. Voit vähentää verotuksessa asuntolainan korot, ja saat kotitalousvähennyksen esimerkiksi tilaamistasi siivous- ja remonttipalveluista. 

Miksi ostaisin uuden asunnon?

Uuden asunnon ostaminen on turvallinen ja helppo valinta. Pinnat ovat uusia ja raikkaita, ja kodinkoneet toimivat moitteettomasti ja energiatehokkaasti. Nykyaikainen talotekniikka tuo mukavuutta arkeen ja saat kodin ilman remonttihuolia pitkälle tulevaisuuteen. Uudesta kodista voit myös tehdä mieleisesi. Kun teet ostopäätöksen ajoissa, pääset valitsemaan oman makusi mukaiset pintamateriaalit. Mikä olisikaan mukavampaa kuin kantaa muuttokuorma täysin uuteen kotiin?

Mieti ensin nämä asiat

  • Ennen kun varaat asunnon, mieti mikä on sinulle tärkeää.
  • Millaisella alueella haluaisit asua ja mitä palveluja tarvitset?
  • Minkä kokoinen asunto olisi sinulle sopiva?
  • Millaisia yhteisiä tiloja haluaisit, että taloyhtiössä olisi?
  • Mihin budjettisi riittää tänään ja tulevina vuosina? 

Master Kodin osto on erinomainen sijoitus, mutta älä tee hätiköityä päätöstä. Oma taloudellinen tilanne kannattaa punnita realistisesti, huomioida kulut kokonaisuutena ja jättää tilaa myös yllättäville kuluille.

Näin asunnon ostaminen etenee

1. Ennakkomarkkinointi alkaa

Iske heti suosikkiisi, kun se on vielä vapaana! Ennakkomarkkinointi tarkoittaa lähitulevaisuudessa rakennettavien asuntojen markkinointia siinä vaiheessa, kun varsinaista rakentamispäätöstä ei ole vielä tehty. Ennakkomarkkinoinnilla kartoitamme myös etukäteen asuntojen kysyntää. Liittymällä kohteen postituslistalle, pääset varaamaan asunnon ensimmäisten joukossa.
Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä!

2. Varaa kotisi netissä

Tutustu havainnekuviin ja kohdetietoihin, ja varaa haluamasi koti tai liity varausjonoon helposti verkkosivuillamme. Alustavalla varauksella voit varata asunnon kahdeksi viikoksi ja varaussopimuksella kahdeksi kuukaudeksi. Varattuasi saat tarkemmat sopimus- ja hintatiedot, pohjakuvat ja alustavan rakentamisaikataulun.

Ennakkovaraus ei vielä sido sinua mihinkään, voit koska tahansa purkaa varauksen. Varsinaiset kaupat teemme vasta myöhemmin. Kiinnostaako kilpailukykyinen asuntolainatarjous? Kysy meiltä lisää!

3. Rakentaminen alkaa

Nyt sen aika on tullut! Rakentaminen alkaa, kun rakennuslupa on saatu kaupungilta tai kunnalta. Pohja- ja perustustöiden jälkeen pystytämme talon rungon, rakennamme julkisivun, vesikaton ja väliseinät, asennamme talotekniikan ja kiintokalusteet, tasoitamme, maalaamme, listoitamme ja viimeistelemme piha-alueet. Yhteyshenkilösi kertoo sinulle mielellään lisää kotisi rakentamisen vaiheista.
Pidämme sinut ajan tasalla kuukausittaisella uutiskirjeellämme, miten rakennustyöt etenevät. Kohteemme valmistuvat pääsääntöisesti ajallaan.

4. Teemme asuntokaupat

Ja sitten kaupoille! Lähetämme sinulle kauppakirjaluonnoksen, kun olet tehnyt ostopäätöksen. Ennen allekirjoittamista käymme vielä yhdessä läpi kaikki asiakirjat, asunnon ja taloyhtiön yksityiskohdat sekä maksuerien aikataulun. Kauppakirjan allekirjoitus tapahtuu sähköisesti tai perinteisin allekirjoituksin toimistollamme.
Asuntokaupoilla maksetaan myyntihinnasta noin 15% maksuerätaulukon mukaisesti ja loput erät valmiusasteen mukaan rakentamisen edetessä. Kysy meiltä tarvittaessa joustoa maksueriin. Räätälöity maksusuunnitelma onnistuu varmasti tilanteesi mukaan.
Asuntokauppojen jälkeen yhteyshenkilösi vaihtuu. Huoli pois, pidämme sinut ajan tasalla.

5. Valitse sisustusmateriaalit

Kodin sisustusmateriaalien valinta on monen suosikkivaihe. Millaisen tunnelman haluaisit keittiöösi ja kylpyhuoneeseesi? Millaiset lattiat ja kaapistot toivoisit? Pääset valitsemaan sisustusmateriaalit monipuolisesta valikoimastamme. Käytämme kohteissamme muun muassa Puustellin, Upon ja Heikkinen Yhtiöiden laadukkaita tuotteita ja materiaaleja. Mitä aikaisemmin teet ennakkovarauksen, sitä varmemmin voit vaikuttaa tulevan kotisi ilmeeseen.

Saat linkin HomeRun-projektityökaluun. HomeRun-sisustusvalintaportaalista pääset valitsemaan kotisi sisustusmateriaalit.

Haluamme, että saat juuri sellaisen kodin, josta unelmoit ja asukaskoordinaattorimme auttavat sinua valinnoissasi!
Tervetuloa Vantaan Showroomillemme tutustumaan!

6. Onnea uuteen kotiin

Kodin sisustusmateriaalien valinta on monen suosikkivaihe. Millaisen tunnelman haluaisit keittiöösi ja kylpyhuoneeseesi? Pääset valitsemaan sisustusmateriaalit monipuolisesta valikoimastamme. Mitä aikaisemmin teet ennakkovarauksen, sitä varmemmin voit vaikuttaa tulevan kotisi ilmeeseen.
Saat linkin HomeRun-projektityökaluun. HomeRun-sisustusvalintaportaalista pääset valitsemaan kotisi sisustusmateriaalit. Haluamme, että saat juuri sellaisen kodin, josta unelmoit ja asukaskoordinaattorimme auttavat sinua valinnoissasi!
Tervetuloa Vantaan Showroomillemme tutustumaan!

7. Vaikuta taloyhtiössäsi

Haluaisitko vaikuttaa aktiivisesti taloyhtiön asioihin? Tähän sinulle tulee oiva tilaisuus ensimmäisen kerran hallinnonluovutuskokouksessa, joka on ylimääräinen yhtiökokous. Tässä vaiheessa rakennuttaja luovuttaa hallinnon taloyhtiölle ja perustetaan taloyhtiön oma hallitus. Kokouksessa pääset tutustumaan toisiin osakkaisiin eli uusiin naapureihisi ja tulet myös tutuksi isännöitsijän kanssa ja tapaat rakennuttajan edustajia.
Tervetuloa kahville!

8. Pidämme kodistasi huolta

Haluamme varmistaa, että uudessa kodissasi kaikki toimii kuten pitääkin. Jos huomaat korjaustarpeen tai puutteen, kirjaa se ylös. Teemme 12-15kk:n kuluttua asuntoihin vuositarkastuksen ja kyselyn asukkaan mahdollisesti havaitsemista korjaustarpeista. Tämän jälkeen kaikki ilmoitetut puutteet tarkastetaan toimestamme ja vastuullemme kuuluvat virheet korjataan. Master Kodin ostajana voit olla varma, että rakennustyöt on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti.

Edessä ensiasunnon osto?

Täytät ensiasunnon ostajan kriteerit, kun olet 18–39-vuotias ja olet ostamassa asuntoa omaksi vakituiseksi asunnoksesi. Et ole aikaisemmin omistanut 50 % tai suurempaa osuutta mistään asunnosta. Ostat ensiasunnosta vähintään 50 %, eli voit halutessasi ostaa ensiasunnon kumppanisi kanssa. Ensiasunnon oston kriteerit edellyttävät myös, että muutat asuntoon kuuden kuukauden sisällä kaupanteosta tai kohteen valmistumisesta.

Millaisia hyötyjä saat ensiasunnon ostajana?

Sitoutuminen ensimmäistä kertaa pitkään asuntolainaan saattaa varmasti jopa pelottaakin. Ensiasunnon ostamiseen liittyy paljon isoja ja tärkeitä asioita kodin valinnasta rahoitukseen ja veroetuun. Asunnon ostaminen on kuitenkin taloudellisesti fiksu ratkaisu ja omistusasunto kerryttää omaa varallisuuttasi. Ensiasunnon ostajana et joudu maksamaan asunnosta varainsiirtoveroa. Saat myös asuntolainan koroista tavallista suuremmat verovähennykset ja helpotusta laina-asioissa. Ensiasunnon ostajana sinun on mahdollista saada myös valtion takaamaa ASP-lainaa, ja asuntolainaan riittää 10 % omarahoitusosuus.

Rakennamme arvokkaampia elinympäristöjä

Master Kodit on osa Master Yhtiöitä, joka luo kaupunkeihin ja niiden lähiseuduille toimivia ja viihtyisiä elinympäristöjä. Rakennamme ja vuokraamme nykyaikaisia asuntoja ja toimitiloja, sekä pidämme huolta yrityksistä, kiinteistöistä ja niissä toimivista ihmisistä. Tarjoamme suurille ja pienille suomalaisille toimijoille mahdollisuuden kasvaa ja menestyä.

Tutustu Master Yhtiöihin

Haaveissa uusi asunto?

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle uusi koti!


    Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.